Fashion

16 Μαρ 2016

Tips για καθαρά και υγιή νύχια


Τα εύθραυστα νύχια αποτελούν συχνό πρόβλημα. Η περιεκτικότητα νερού που έχουν τα νύχια είναι 16%. Τα νύχια είναι πρακτικά αφυδατωμένα, γίνονται εύθραυστα και σπάνε. Όταν όμως αντίθετα η περιεκτικότητα σε νερό είναι πάνω από 30% τα νύχια είναι υπερυδατωμένα και μαλακά.







Επομένως όταν βάζουμε τα νυχιά σε νερό, όπως συστήνεται λανθασμένα από κάποιους, έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη απώλεια νερού και όχι την ενυδάτωση τους, επομένως αυτή δε προτείνεται.


Πρόληψη

Τα νύχια συνήθως αφυδατώνονται μετά από έκθεση τους σε απολυμαντικά χεριών, σαπούνια, προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι και άλλα χημικά.
Πρέπει να αποφεύγουμε την άμεση επαφή των ουσιών αυτών με τα νύχια μας και όταν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε προστατευτικά γάντια κατά τις εργασίες με χημικά.


Ενδυνάμωση
Τα σκληρυντικά των νυχιών μπορεί να κάνουν τα νύχια ακόμα πιο εύθραυστα. Ο καλύτερος τρόπος να δυναμώσουμε τα νύχια είναι να επιλέξουμε μια θεραπεία η οποία είναι σαν απλό βερνίκι νυχιών, πρέπει όμως να αφαιρείται όσο το δυνατόν με μικρότερη συχνότητα καθώς η ακετόνη καταστρέφει μακροπρόθεσμα την κερατίνη των νυχιών. Τα πρόσθετα νύχια μπορεί μεν να προστατεύουν την πλάκα του νυχιού, όμως η αφαίρεση τους είναι τραυματική λόγω μη εμπειρίας.

Ο ρόλος της διατροφής
Είναι το σημαντικότερο από όλα. Οι χορτοφάγοι συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νύχια. Έρευνες έδειξαν ακόμα ότι η βιοτίνη είναι απαραίτητη. Πολύ καλή πηγή βιοτίνης είναι το ασπράδι του αυγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.