Fashion

11 Ιαν 2016

Ταινία του μήνα



Μια ταινία ελληνικής παραγωγής, με έναν από τους πλέον πιο εμπορικούς εγχώριους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Μετά την εμπορική επιτυχία του "Αν..." έρχεται το "Worlds Aparts" για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά τον Χριστόφορο ως σκηνοθέτη, φέρνοντας στο προσκήνιο την κοινωνική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα του σήμερα, χρησιμοποιώντας σαν αφηγηματικό όχημα τρεις ερωτικές ιστορίες. 



Ο Φαρίς Σύριος πρόσφυγας, σώνει την Δάφνη απο ληστεία στον δρόμο και κάπως έτσι γνωρίζονται και ζουν τον έρωτά τους. Ο Γιώργος ένας 40ρης που δουλεύει σε πολυεθνική εταιρία γνωρίζει τυχαία σε μπαρ την Σουηδή καλλονή Ελιζ (Andrea Osvart) που έρχεται να ταράξει τα νερά στην ζωή και στην δουλειά του. Η Μαρία (Μαρία Καβογιάννη) γνωρίζει τον Σεμπάστιαν (J.K.Simmons) έξω από το σούπερ μάρκετ και εκεί κάθε βδομάδα ανανεώνουν το ραντεβού τους .
Για άλλη μια φορά ο Παπακαλιάτης δημιουργεί ανησυχίες και συναισθήματα, μας κάνει να ταυτιστούμε με τους πρωταγωνιστές φέρνοντας την κρίση μπροστά τους, πίσω ή γύρω τους.
Δανειζόμενος (όχι για πρώτη φορά) σκηνές από άλλες ξένες ταινίες ,όπως το σκηνικό με το καταφύγιο-αεροπλάνο στο ελληνικό (από το warm bodies) και όπως η φωτογραφία του σούπερ μάρκετ (από το cashback) συνθέτει ένα πάζλ προσωπικής ικανότητας, έμπνευσης, και "ήπιας αντιγραφής" , ντύνοντας το με εξαιρετική μουσική και καλοφτιαγμένη σκηνοθεσία.

Worlds apart - Ένας άλλος κόσμος
Σενάριο - Σκηνοθεσία:
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Τζευ κευ Σιμονς, Μαρία Καβογιάννη, Αντρεα Οσβαρτ, Μηνάς Χατζησάβας

















trailer : ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.