Fashion

9 Δεκ 2015

5 tips για υγιές δέρμα

Δεν έχετε χρόνο για εντατική φροντίδα της επιδερμίδας; Η καλή φροντίδα του δέρματος και υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης και την πρόληψη διαφόρων προβλημάτων του δέρματος. Ξεκινήστε με αυτές τις πέντε συμβουλές για μη-ανοησίες.


1. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για τη φροντίδα του δέρματος σας είναι το να την προστατεύσετε από τον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, κηλίδες και άλλα προβλήματα του δέρματος, καθώς και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.
Για την πιο ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο:
  • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Χρησιμοποιήστε ένα ευρέως φάσματος αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 15. Απλώστε γενναιόδωρα τα αντηλιακά, και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες
  • Επιδιώξετε σκιά. Αποφύγετε τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν η ακτινοβολία του ήλιου είναι ισχυρότερη.

2. Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα βλάπτει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου που κάνετε όταν καπνίζετε όπως το να σουφρώνετε τα χείλη σας, όταν καθώς εισπνέετε κλείνετε τα μάτια σας για να κρατήσετε μακριά τον καπνό συμβάλλουν στο να δημιουργηθούν ρυτίδες. Εάν καπνίζετε, ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε πολλά φρούτα. 

3. Περιποιηθείτε το δέρμα σας απαλά

Καθημερινός καθαρισμός. Για να διατηρήσετε απαλή:

  • Περιορίστε την ώρα του μπάνιου. Το ζεστό νερό και η πολλή ώρα στο ντους ή στη μπανιέρα είναι αρκετό για να αφαιρέσει τα έλαια από το δέρμα σας. Περιορίστε το χρόνο παραμονής στη μπανιέρα ή στο ντους, και χρησιμοποιείστε ζεστό (όχι καυτό) νερό.
  • Αποφύγετε τα ισχυρά σαπούνια. Τα ισχυρά σαπούνια και τα απορρυπαντικά μπορούν να αφαιρέσουν τη φυσική λιπαρότητα από το δέρμα σας. Αντί αυτού, επιλέξτε ήπια καθαριστικά.
  • Στεγνώστε. Μετά το πλύσιμο ή το μπάνιο, στεγνώστε το δέρμα σας με ήπια χτυπήματα ή στεγνώστε με μια πετσέτα, έτσι ώστε να παραμένει κάποια υγρασία στο δέρμα σας.
  • Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματος σας. Για καθημερινή χρήση, εξετάστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει SPF.

4. Φάτε μια υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε και να νιώθετε καλύτερα. Τρώτε άφθονα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Η σχέση μεταξύ διατροφής και της ακμής δεν είναι σαφής αλλά έρευνες δείχνουν ότι μια πλούσια διατροφή σε βιταμίνη C και χαμηλή περιεκτικότητα σε ανθυγιεινά λίπη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να κάνει νεότερο το δέρμα.

5. Διαχειριστείτε το άγχος

Το ανεξέλεγκτο άγχος μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο και να προκαλέσει την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Για να ενθαρρύνετε την υγιεινή του δέρματος σας λάβετε μέτρα για να διαχειριστείτε το στρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.