Fashion

6 Νοε 2015

Contouring : Η νέα τάση στο μακιγιάζ


Τι είναι το contouring και πως να το εφαρμόσετε.


Το contouring είναι μια τεχνική μακιγιάζ που διορθώνει τις ατέλειες του προσώπου και δημιουργεί ένα εφέ συμμετρικά τέλειο.



Πολλές από σας έχετε δει videos ή φωτογραφίες που δείχνουν ποιά σημεία του προσώπου να  φωτίσετε και ποια να σκουρύνετε. Κάποιες το δοκιμάσατε και το αποτέλεσμα ήταν να δείχνετε σαν να βγήκατε από ταινία κινουμένων σχεδίων (ήμουν και εγώ μια από αυτές στην αρχή). Το μυστικό είναι να σβήνετε το προϊόν σωστά και να ενώνονται σωστά τα φωτεινά με τα σκούρα χρώματα.


Χρειάζεστε δύο gadgets για να το πετύχετε, αν και τελευταία έχουν βγει στην αγορά κάποια που περιέχουν και τα δύο σε μια συσκευασία . Ιδανικά χρειάζεστε και τα σωστά πινέλα για καλύτερη εφαρμογή του προϊόντος.

Πάμε να δούμε πως γίνεται:

Αρχικά απλώνετε μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο σας για να "στρώσει" καλύτερα το make up και να απλωθεί καλύτερα. Στην συνέχεια, απλώνετε μια πολύ ελαφριά στρώση make up σε όλο το πρόσωπο.
Ξεκινάμε το contouring βάζοντας σκούρα πούδρα ή terracota (που να έχει βάση το γκρι και όχι το πορτοκαλί χρώμα) στα πλαϊνά της μύτης, στις παρειές κάτω από τα ζυγωματικά , στα κόκαλα της κάτω γνάθου και περιμετρικά γύρω από το μέτωπο. Σβήνετε με απαλές κινήσεις με το πινέλο του ρουζ ή αν έχετε πινέλο για κοψίματα.


Στην συνέχεια απλώνετε το highlighter ή ανοιχτόχρωμο concealer γύρω από τα μάτια , στην ράχη της μύτης, στο συνοφρύωμα, πάνω από το τόξο των φρυδιών στην εσωτερική πλευρά, στο κέντρο του μετώπου, στην περιοχή του άνω και κάτω χείλους ή και γύρω από το στόμα και λίγο στο πηγούνι. Το σβήνετε με ειδικό σφουγγαράκι ή με το πινέλο του make up.


Τέλος απλώνετε σε όλο το πρόσωπο μια ελαφριά άχρωμη πούδρα για να σταθεροποιηθεί το make up και συνεχίζετε απλώνοντας ρουζ στα μήλα και βάφοντας τα μάτια και τα χείλη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ομάδα του WeloveWomen είναι δίπλα σας για να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές σε κάθε σας απορία.